Toivon kommentteja, ehdotuksia ja ideoita blogin sisältöä koskien. Suosittele, Jaa tai Linkkaa somessa muillekin jos tykkäät!

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Alkusanat - Milainen on hyvä vlogi?

ALKUSANAT

Jäin koukkuun videoblogeihin 2013 kun törmäsin youtuben ehdotuksesta sympaattisen hölmöön Harmaakorvaan. Tänä päivänä seuraan kymmeniä videopäiväkirjoja Youtubesta ja pyrin joka päivä etsimään uusia tuttavuuksia. Syy siihen, miksi 26v nainen kattelee netistä pääasiassa nuorten tuottamaa sisältöä on se, että olen viestinnän ja media-alan koulutuksen saanut ja tätä myöten luonnollisesti kiinnostunut kaikista mediailmiöistä ja ihmisistä yleensäkin. Aluksi tein vain itselleni listaa hyvistä vlogaajista, sitten aloin pikkuhiljaa ymmärtämään skeneä laajemmin ja aloin tehdä vlogaamisen ilmiöistä muistiinpanoja ja listasin hyvien vlogien ominaisuuksia. Tämä kaikki siksi, että a) mulla on työttömänä tylsää ja b) tässä vaiheessa mietin vielä että minusta olisi vlogaajaksi ja nämä muistiinpanot voisivat auttaa minua aloittamisessa. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että jätän vielä osaajille sen homman joilla on paremmat kalustot (itsellä vain webcam) ja pirteämpi persoona. En halunnut kuitenkaan työni menevän hukkaan ja jäävän turhana omalle koneelle piiloon, joten päätin jakaa ne muiden iloksi ja alkaa bloggaamaan aiheesta ja jakaa mielipiteeni ja huomioni muiden kanssa blogin kautta. Tällä blogilla tavoittelen käsi sydämmellä vain sitä, että tästä olisi hyötyä muille, sekä katsojille että vlogaajille itselleen. Itselleni tämä on vain mukavaa ajanvietettä ja haluaisin olla vuorovaikutuksessa muiden vlogien seuraajien kanssa ja keskustella aiheesta. Feimiä tai huimia katsojamääriä en missään nimessä tavoittele! Mainostusta tarvitaan alkuvaiheessa vaan siihen, että tästä blogista tiedetään. Sen jälkeen jokainen tekee oman päätöksensä alkaako seuraamaan blogia. Tärkein tavoitteeni on auttaa muita, kehittää vlogiskeneä ja sen yhteisöllisyyttä, ja auttaa löytämään nuoria lahjakkuuksia, joilla ei vielä ole niitä tilaajia. Tätä kautta voi löytää uusia ystäviä ja tuttavuuksia. Yhteisöllisyys on se vlogiskenessä eniten arvostamani asia.

Videoblogeja on paljon erilaisia, on mm. pelivlogeja ja sketsivlogeja. Tässä blogissa keksityn nimenomaan videopäiväkirjoihin, koska peleistä en ymmärrä mitään enkä ole koskaan ollut sketsiviihteen suuri fani, vaikka usein Justimus pojille teevessä höröttelen. Tulossa on mm. videoblogiarvosteluja hyvässä hengessä, vlogaajien haastatteluja ja miitti-raportteja. Toivon teiltä lukijoilta ehdotuksia ja toiveita siitä, millaisista videoblogeihin ja mediaan liittyvistä aiheista haluaisitte juttua tulevaisuudessa. Toivon mielipiteitänne ja keskustelua aiheista. Toivon että esittelette itsenne ja kerrotte mitä ite ootte mieltä vlogeista. Toivon että annatte parannusehdotuksia jotta voin kehittää blogiani aina vain paremmaksi. Jätä siis kommenttisi ja ehdotuksesi blogiin, youtubeen tai sähköpostiin osoitteeseen danezz@luukku.com!

MILLAINEN ON HYVÄ VLOGI?

Ensimmäisenä kerron, millainen on minun mielestäni hyvä vlogi. On niitä vlogaajia jotka tekevät videoita täysin itseään varten välittämättä katsojista ja niitä jotka tekevät vlogia viihdyttääkseen katsojia, sekä vlogaajia siltä väliltä. Videobloggaajien omat motiivit vaihtelee, mutta katsojan kannalta hyvä vlogaaja on sellainen, joka dokumentoi elämäänsä ja esittää elämänsä tapahtumat ja ajatuksensa myös katsojalle mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi koottuna. Hyvä vlogaaja on persoonallinen ja itsevarma. Hyvä vlogaaja on luonteva esiintyjä ja reipas kameran edessä. Hän ottaa kantaa asioihin, jakaa mielipiteensä ja herättää keskustelua. Katsojaystävälliset vlogaajat ovat vuorovaikutuksessa seuraajiensa kanssa. He vastaavat kommentteihin ja pyytävät tilaajiensa osallistumista. Jotkut hardcore -vlogaajat järjestävät jopa chattejä tai striimejä reaaliaikaiseen keskusteluun tilaajiensa kanssa. He päästävät todella katsojan osaksi elämäänsä. Hyvän vlogaajan videoita on miellyttävä katsoa. Turhat kohdat ja äänettömät mietiskelyt on leikattu hyvältä videolta pois. Hyvät videot ovat täyttä asiaa/viihdettä joka sekunnilta ja etenevät mukavalla tempolla, ei ainakaan liian hitaasti mietiskellen vaan hyvin tiiviisti. Esimerkkinä mainittakoon miljoonakatsojat keräävä JennaMarbles. Kuvauskaluston ei tarvitse olla kallista huippuluokkaa, kunhan kuvasta ja äänestä saa hyvin selvää. Tämä onnistuu jo uusimmilla älypuhelimilla. Videoissa on sisältöä, sanomaa, asiaa tai hyvää viihdettä. Ne eivät ole tylsiä vaan herättävät tunteita ja keskustelua – joko puolesta tai vastaan! 

Tässä blogissa löytyy kirjotus erilaisista Vlogaajatyypeistä, josta voi saada pientä kuvaa siitä,mitä minä itse vlogeissa arvostan ja mitä EN. 
Jokainen vlogaaja on erilainen ja vaihtoehtoja löytyy. Myös katsojat haluavat kaikki erilaista sisältöä, esimerkiksi iästä riippuen. Vlogaaminen on hyvä harrastus josta on paljon iloa ja hyötyä sekä tekijälle että seuraajille. Kannustan kaikkia aloittamista miettiviä kokeilemaan rohkeasti, jos koet, että sinulla on jotain mielenkiintoista annettavaa skenelle. Heti ei tarvi olla hyvä, harjoittelu tekee mestarin. Mutta toivon ettei niitä pieleen menneitä julkaista kuitenkaan vielä ennen kuin editoinnin ja kuvaamisen perusteet ovat halussa :)

Suomessa on useita mahtavia miesvlogaajia mutta omilla kriteereilläni ei niin paljon mahtavia naispuolisia. Nyt tilanne on muuttunut! Meillä on uusi tulokas, maailmanluokan tähti Smoukahontas! (youtubessa niemellä Smoukahontas Official) Hänestä on ollut jo iltapäivälehdissäkin juttua, koska hänen videonsa What languages sound like to foreigners keräsi hetkessä yli 7 miljoonaa katselua! Ihan maailmanluokan tähti ja mielettömän hyvä videobloggaaja! Toivottavasti tyttö ei säikähtänyt yllätyssuosiota vaan jatkaa videoiden tekoa. Mitäs mieltä olette hänestä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti